04-01-2009

Vis dine billeder til andre
I dette afsnit:
  • Vi billederne frem til venner og andre
  • Sælg dine billeder
  • Jura
Dine billeder vil du måske gerne vise frem for dine venner, dem der var med til festen eller vildt fremmede.

Jeg vil i dette afsnit her komme lidt ind på nogle af de muligheder, der er her, samt komme idt ind på deres fordele og ulemper.

Vis billederne frem til venner og andre
Udgangspunktet er at du vil have kontrol over hvem der må se billederne.
Er der tale om ganske få billeder, så vil man ofte nøjes med at sende billederne med en e-mail til de relevante personer.
  ACDSee Dette program gør det muligt at udvælge nogle billeder og så uploade dem gratis til ACDSee's server. Du modtager en mail med et link, og kun dem, der kender dette link, vil få adgang til dine billeder.
Brug evt. dette link på din blog.

Du kan også generere html-albums i ACDSee, som du kan uploade til din egen hjemmeside.

Du kan endvidere generere PowerPoints eller PDF-filer med dine billeder, som du så kan sende til venner og bekendte på en e-mail.

   
  Din egen hjemmeside Hos f.eks. One.com kan du for lidt over 100 kr få din egen hjemmeside, hvor du kan uploade billeder til. Dette kræver dog lidt kendskab til at designe hjemmesider og til at uploade billeder
   
  PBase Her kan du uploade dine billeder og selv designe hvordan de skal vises frem. Jeg kan godt lide PBase frem for f.eks. Flickr, fordi jeg selv har mulighed for at arbejde med hvordan billederne vises frem.

Her vil andre medlemmer kommentere dine billeder.

Fordelene ved Pbase, frem for at uploade mine billeder til min egen hjemmeside, er at jeg kan uploade et billede til et album, og skal derfor ikke skabe et nyt album i f.eks. ACDSee og uploade det hele igen.
Bagdelen er at det koster US$ 23 om året for 500 Mb. (Underalbums kan password-beskyttes)

   
  Photomax Når jeg tager billeder ved familiefester, så uploader jeg gerne mine billeder til min konto på Photomax.

Det smarte med Photomax er at når jeg deler mine billeder med de familiemedlemmer og venner, der også har fået en gratis konto, så får de automatisk en kopi af mine billeder til evig eje. Det eneste jeg skal gøre er at sende et link til dem gennem Photomax. Læs mere under Photomax

   
Sælg dine billeder
Har du taget et fantastisk aktuelt billede, så er der mange bureauer, der er interesseret i det. Er du på det rette tidspunkt på rette sted, og har du husket dit kamera, så er chancen for 1000-kroner-billedet der.
 
Jeg blev kontaktet på PBase, hvor en person ville købe et af mine billeder. Vi aftalte at han indbetalte kr. 500 til Unicef.
Fotostedet Big Stock Photo er et site, hvor man kan købe royalty-free billeder til f.eks. sin hjemmeside, reklamefolder eller bog. Det er gratis at signe sig op, og man uploader herefter de billeder, som man tor andre kan være interesseret i at købe.
Husk der er regler for billeder med personer på (du skal have alles underskrift på at du må sælge det), der er måske beskyttede varemærker med på billedet (f.eks. en Disneybamse), som du ikke har retten til at sælge.
Juraen