Photomax.com

Photomax er et af de steder på nettet, hvor man kan uploade sin billeder, så andre kan se disse billeder.

Modsat Pbase, Fotokritik og Flickr, hvor alle kan se dine billeder, så er Photomax et sted, hvor man skal inviteres til at se dine billeder. En 5Mb konto på Photomax er gratis. Og du kan downloade billederne til enhver tid, købe prints, DVD'er, osv.

Klik her for en tur igennem Photomax
Ved sign-up skal man kende et medlem - brug min e-mail konto:
Del dine billeder med familie og venner - her er Photomax genialt!!

Men det jeg bedst kan lide ved Photomax, er den måde, hvormed man kan dele sine billeder med venner og familie.
Hvis du har nogle billeder, som f.eks. dine venner gerne vil have en kopi af, så skal de blot oprette en konto selv. Herefter deler du blot den mappe eller de billeder med denne person, og vupti, så ligger der en kopi af dine billeder på deres konto.
De har nu disse billeder "til evig tid".

 

Lad mig lige komme med endnu et uddybende eksempel: Jeg samler gamle familiebilleder ind, scanner dem og renser dem i Photoshop.

Herefter ligger jeg dem op på Photomax, hvor min familie, dvs. også fætre og kusiner har en konto. Herved får de også en "kopi" af det uploadede billede.

Jeg har oprettet en konto til hver af mine børn, og deler denne mappe med familiebilleder med dem. Om mange år vil de kunne kigge på billederne på denne konto og vise deres egne børn disse familiebilleder.

Få indscannet dine papirbilleder

 

Photomax har en service, hvor man tager f.eks. 200 af sine gamle papirbilleder og får dem renset, scannet ind og lagt ind på ens konto.
Man kan også indsende negativer og dias, og man får naturligvis materialet retur.

Man køber denne æske. Kommer billederne i æsken og indleverer den f.eks. hos Photomax i København (eller sender den til laboratoriet)

   

Automatisk upload af billeder  - eller: hjælpe din familie :-)

Dette er også en ganske smart funktion med Photomax, som jeg anbefaler til dem, der ikke er sikre på hvordan man flytter billederne fra kameraet og over i computeren.

Med denne kortlæser følger der et lille stykke software med, som automatisk starter op, når kortlæseren registrerer et kort. Der logges på Photomax, og efter ganske få kliks, så uploades billederne automatisk til ens konto.
Og her kommer så endnu en god funktion: billederne gemmes ikke (kun) på egen computer, for at gå tabt, når denne går ned. Man skal altså ikke tænke på back-up eller at brænde en CD/DVD med billederne. Billederne ligger sikkert på Photomax. (PS.: Det er en MEGET stort firma, der står bag Photomax og hoster serverne, så Photomax lukker ikke i morgen)

 

 
04-01-2009