Menu05-04-2010

"Marcipanhud" - hvordan ?
Når man fotograferer folk, især kvinder, så vil modellerne gerne have at deres hud ser pæn ud. Og vi fotografer vil også gerne have at billedet giver sig super godt ud. Og når nu vi tager billedet i RAW, og har stillet skarpt på ansigtet (øjnene), så kommer alle porrer, bumser, urenheder, ar, appelsinhud, osv. med.  
   
Så hvordan glatter vi dette ud, og opnår "marcipanhud", som det vist er kommet til at hedde i daglig tale ?

Der findes en hel del små programmer, der kan gøre dette, som dog koster en del, og ikke alle med et rigtigt godt resultat. Men benytter man sig af Photoshop Elements, så kommer her en lille fif, som jeg selv benytter.

Start med at fjerne de "værste skønhedsfejl" ved at bruge værktøjet "Spothealing Brush Tool". Marker derefter huden med bl.a. "Quick Selection Tool" og kopier huden til et seperat lag.
Herefter visker man de dele af dette lag væk, der ikke skal behandles. (Måske skal du lade læberne ligge i et lag for sig selv.)
Vælg nu filteret "Gaussian Blur", og sæt radiusen til et sted mellem 10-15%.

 
 

Sæt nu gennemsigtigheden ("Opasity") på dette lag til et sted mellem 30 og 50%, alt efter ønskede resultat.  

For at illustrere ovenstående er Opasity sat til 48% på det endelige resultat her.

Mit råd skal være altid at få modellen til at lægge en foundation og derved god makeup, så du ikke skal sidde og behandle samtlige billeder på ovenstående skitserede måde.

 

     
 

Og ja, jeg er klar over filteret "Dust & Scratches" med det giver dette resultat, som jeg ikke er tilfreds med:

 

 
     
     

Kunne du bruge dette, så skriv en kommentar her :-)